Xella

Logo Xella

Xella BE is een onderneming die zich onderscheidt in de bouwwereld. Het bedrijf staat bekend als dé specialist in het bouwen met kalkzandsteen en cellenbeton en het isoleren met minerale isolatieplaten, en dat zowel in de woning- als in de utiliteits- en industriebouw. Het assortiment van Xella bevat enkel A-merken: Silka- kalkzandsteen, Ytong- en Hebel-cellenbeton en Multipor minerale isolatieplaten.

Adres
Xella BE
Kruibeeksesteenweg 24
2070 Burcht
België
Contact
Telefoon: 
+32 (0)3 250 47 00
GSM: 
+32 (0)3 250 47 06
Social media

Folders

XELLA zet voluit in op het ontwikkelen van itenwandoplossingen die het bouwen van energie-efficiënte gebouwen vergemakkelijken. De portfolio aan verschillende producten -Ytong en...

Compleet bouwsysteem van kelder tot dak. YTONG biedt eenantwoord op alle
moderne vereisten voor het bouwen van uw woning.
Het voldoet zonder problemen aan de EPB-...

Meer folders van Xella

FAQ

Welke producten kan ik gebruiken om bestaande gevels te isoleren?

Wanneer er bij na-isolatie niet aan de buitengevel geraakt mag worden – bijvoorbeeld bij beschermd erfgoed of beperkingen door een aanpalend gebouw – zijn Multipor isolatieplaten of Ytong blokken een goede oplossing.

Heeft men minder plaats dan zijn Multipor isolatieplaten ideaal. Deze worden tegen de bestaande muur gekleefd. Buiten een goede thermische isolatie biedt de minerale isolatieplaat nog extra voordelen. Door de poreuze structuur is Multipor een ‘ademend’ materiaal, wat zorgt voor een natuurlijke vochtregulatie. Hierdoor krijg je geen last van vocht en schimmels. Multipor is trouwens het enige materiaal op de markt dat toelaat te naïsoleren langs binnen zonder dampscherm.

Voor de renovatie van grote ruimtes als opslagplaatsen, kantoren of lofts worden dikwijls Ytong cellenbeton blokken gebruikt. Tussen de bestaande muur en de nieuwe cellenbeton muur laat men een luchtspouw van 2 cm zodat men geen last heeft van eventuele oneffenheden in de bestaande muur.

Meer faq van Xella

Locaties