Vloerverwarming

Vloer – en wandverwarming stralen allebei warmte af in de ruimte. Het zijn ook beide lage temperatuursystemen. Dat betekent dat je deze verwarming kunt aansluiten op een warmtepomp of zonneboiler die in warm water voorzien. Het leggen van vloerverwarming gebeurt als volgt: een buizennet wordt in de grond verwerkt. Vloerisolatie is hier van belang om geen warmteverlies te leiden. Bij wandverwarming geldt dezelfde werking: het buizennet verdwijnt in de muren. 
 
De voordelen van vloerverwarming spreken voor zich: je creëert minder stof, een leeg uitzicht aan de muren door het gebrek aan radiatoren en het is energiebesparend. Bij muurverwarming ligt het nadeel bij het gehele lege uitzicht aan de muren. Het is namelijk niet mogelijk kasten in te bouwen of voorwerpen aan de muren op te hangen.
 
Ook bij renovatie is vloerverwarming perfect mogelijk. Een dunne opbouw brengt soelaas om de hoogte niet te verkleinen. Hetzelfde geldt voor wandverwarming bij renovatie: het is mogelijk maar je moet rekening houden met een verdikking van de muren en zo verkleining van je ruimte. 
 
Kosten en prijzen: Muurverwarming is duurder dan vloerverwarming. Het energieverbruik bij vloer- en wandverwarming ligt iets lager dan bij radiatoren.  Omdat dit minder hoge keteltemperaturen vereist. De opwarmingstijd van een vloer of muur hangt af van de dikte van de afwerklaag: hoe dunner, hoe sneller.
 

Merken

logo Facq

Aan uw zijde sinds 1880

logo Daikin

Daikin Belux is dé specialist voor ideale verwarmingscomfort.

More brands from vloerverwarming