Veranda's

Een veranda is meer dan een serre of afdak vandaag. Een veranda gebruiken we graag om het hele jaar door in te genieten. Het is een verlengstuk van de woning en moet ons het gevoel geven in de tuin te zitten. Stel jezelf eerst en vooral de vraag waarvoor precies je de veranda wil gebruiken. Moet de veranda ook aansluiten bij de keuken of de woonkamer, of moet het net een aparte ruimte worden?  Een veranda is vaak een glazen bijgebouw. Aandacht voor zonwerende beglazing is dus niet overbodig. Ook zonwering bij de warmste dagen kan extra bescherming bieden.

Belangrijk bij een veranda is het plaatsen van zonwerende beglazing en zonwering. Een stedenbouwkundige vergunning is niet nodig als de veranda beperkt blijft tot veertig vierkante meter. Een bestaand bijgebouw moet je wel in deze oppervlakte meerekenen. Voor een uitbreiding geldt wel een meldingsplicht.

Een mooi alternatief op een veranda is een terrasoverkapping, zo ervaar je rechtstreeks het buitengevoel.

Locaties

Merken

Merken

Logo Reynaers

Reynaers Aluminium is een toonaangevende Europese specialist in het ontwikkelen en in de markt zetten van innovatieve en duurzame aluminium toepassingen.

More brands from veranda's