Ventilatie

Goed ventileren is belangrijk voor de gezondheid. Je verbetert er ook de werking van verbrandingstoestellen mee en verkleint de kans op CO-vergiftiging, onaangename geurtjes en allergieën. Tegelijk vermijd je ook condensatieproblemen en schimmelvorming op muren. Een woning ventileren, is vandaag meer dan verluchten. Een ventilatiesysteem zorgt ervoor dat verse lucht langs droge ruimtes in de woning wordt gebracht, de lucht door de tussenruimtes in de natte ruimtes stroomt en de vochtige lucht uit de natte ruimtes wordt weggevoerd.
Dat kan aan de hand van vier systemen: 
  • systeem A als natuurlijke toevoer en afvoer
  • systeem B met mechanische toevoer en natuurlijke afvoer
  • systeem C met natuurlijke toevoer en mechanische afvoer
  • systeem D met mechanische toevoer en afvoer.  Systeem D staat ook gekend als balansventilatie, met warmteterugwinning. Let op! Voor bouwvergunningsaanvragen en meldingen vanaf 2015 moet een systeem D voorzien zijn van een warmteterugwinapparaat. 
     
Bij systemen C en D spreken we van energiezuinig ventileren. Bij nieuwbouwwoningen is ventilatie een verplicht item. Bij renovaties van woningen gaat het vaak om minimale voorzieningen. Toch is het aangewezen om ventilatie ook mee op te nemen, ook wanneer het niet onder de EPB-regelgeving valt. 
 

Folders

Renson biedt u als specialist in ventilatie en zonwering, een meervoudige oplossing met het healthy domestic concept om zo uw droomwoning te creëren.

Zelf je eigen elektrische installatie of een ventilatiesysteem plaatsen? Het kan. De Groof Consulting begeleidt je over het hele traject: van vrijblijvende offerte, gedetailleerde

Plaats zélf uw installaties en bespaar 50 % !

More publications from ventilatie

Merken

All-vac logo

De technologie voor gezond wonen

Vasco Logo

Radiatoren, ventilatie en vloerverwarming

Logo Zehnder

Zehnder – alles voor een comfortabel, gezond en energiezuining binnenklimaat

Logo Renson

Renson: Oplossingen voor ventilatie en zonwering.

More brands from ventilatie

Handelaars

Logo Ruban Zelfbouw

Bouwen of verbouwen?
Leg met Ruban Zelfbouw je elektriciteit of ventilatie zelf
en bespaar ruim op je budget!

Easykit

Easykit is de specialist in zelfbouwinstallaties met professionele begeleiding voor...

Logo De groof

Dankzij De Groof Consulting zorg je zelf en voor minder geld voor de installatie van de belangrijkste nutsvoorzieningen van je woning.

logo Brainbox

Innovatie op vlak van elektriciteit, domotica, sanitair en verwarming

More distributors from ventilatie