Stookolie

Stookolie of mazout staat als tweede brandstof in rij genoteerd om ons mee te verwarmen. Hiervoor heb je een gekeurde olietank en een verwarmingsketel nodig. Een olietank bestaat in kunststof, metaal of metaal in een betonnen omkasting. De opslag kan ondergronds of bovengronds gebeuren. Hoe dan ook moet je de wettelijke bepalingen voor de plaatsing van een mazouttank in acht nemen. 
 
Een stookolietank moet beschikken over het Optitank-kwaliteitslabel. Ook de nieuwe verwarmingsketels moeten een label zoals het Optimaz of Optimaz-elite ketel dragen. Kies een hoogrendementsketel of condensatieketel. Een stookolietank moet voor gebruik gekeurd worden en vereist ook een jaarlijks onderhoud. De toevoer van stookolie gebeurt telkens wanneer de tank opnieuw leeg is.
 
Het totaalbedrag om een tank te vullen, is afhankelijk van de stookolieprijs. Die kunnen fluctueren, maar zijn de laatste tijd aan een dalende trend bezig. Bekijk ook de mogelijkheid tot de samenaankoop van mazout. Meestal gebeurt deze organisatie door gemeenten.
 

Folders

Waarom Vaillant? Omdat zuinigheid en comfort in een compacte oplossing bestaat

Waarom Vaillant? Opdat u maximaal van zonne-energie zou kunnen profiteren!

Van condensatieketel tot
warmtepomp en meer...

Waarom Vaillant? Omdat we voor elke woning een geschikte condensatieketel hebben

Waarom Vaillant? Omdat we efficiënt de warmte uit de natuur gebruiken

More publications from stookolie

Locaties

Merken

Logo Valillant

Reken op meer dan 140 jaar ervaring

Informatiecentrum voor rationale aanwending en besparing van mazout.

More brands from stookolie