Vasco

Vasco Logo

De industriële carrière van ondernemer Jos Vaessen start in 1975, met de oprichting van VASCO. VASCO bleek een schot in de roos. Sterker nog, het werd een toonaangevend bedrijf binnen Europa op vlak van hoogwaardige decoratieve radiatoren. Dat was het Amerikaanse Masco, een belangrijke wereldspeler in de bouwsector, niet ontgaan. De multinational nam VASCO over in 1998. Zelf wist Jos Vaessen Kreon en E-MAX toe te voegen aan zijn portfolio, waartoe ook al Limeparts behoorde.

In 2008 krijgt dit verhaal een onverwachte wending: Jos Vaessen neemt the The Heating Company over van Masco. The Heating Company omvat diverse merken, waaronder ook VASCO. Zo komt VASCO opnieuw onder de vleugels van Jos Vaessen terecht. Na tien jaar zijn VASCO radiatoren weer 100% Belgisch topdesign!

Waarom niet alle industriële activiteiten en aandelen verenigen en profiteren van de synergiën die zo ontstaan? Met dat doel werd niet veel later Vaessen Industries opgericht. De groep focust zich op de bouwsector en wil toegevoegde waarde bieden op vlak van design, energiezuinigheid en hergebruik van grondstoffen.

Het hoofdkantoor van Vaessen Industries ligt in Dilsen-Stokkem (België) maar de ambitie reikt duidelijk verder. De groep telt inmiddels 8 productie-units en is actief in 4 landen (België, Nederland, Polen en Turkije). In feite zelfs in 14 landen, via 35 dochterondernemingen.

Een belangrijk deel van Vaessen Industries is The Heating Company. De groep omvat 4 productiefaciliteiten en evenveel sterke merken:

  • VASCO: designradiatoren, vloerverwarming en ventilatie
  • Thermic: designradiatoren
  • Brugman: paneelradiatoren en vloerverwarming
  • Superia: paneelradiatoren

U merkt het, het aanbod van The Heating Company is zoveel breder dan radiatoren. Ook op vlak vanvloerverwarming en ventilatie heeft de groep een pak knowhow en ervaring opgebouwd. 

Maar laten we ook even stilstaan bij de andere bedrijven die deel uitmaken van Vaessen Industries:Kreon, Limeparts en E-Max.

  • Kreon is een toonaangevende producent van architecturale verlichtingsarmaturen.​ Kreon tools of light onderscheidt zich door een totaal andere benadering van het concept verlichting.​ Licht is een essentieel element in de architectuur en gebruikt de architectuur als drager. De minimaal vormgegeven toestellen creëren ruimten door een spel van licht en schaduw. Onder de noemerKreon ceiling solutions biedt Kreon totaaloplossingen aan: modulaire systemen waarin verlichting, klimaatregeling, elektriciteit en databekabeling gecombineerd worden in één compacte laag. 
  • Limeparts (België) is specialist in gevelbekleding. Het bedrijf speelt een belangrijke rol in de projectmatige afwerking van gebouwen in binnen- en buitenland. De firma uit Genk heeft heel wat expertise en kennis opgebouwd op het vlak van gevelontwikkeling volgens het cassettesysteem en beschikt over een niet te evenaren knowhow op het vlak van gevelmaterialen. Limeparts blijft zich verder ontwikkelen en maakt daarbij werk van integrale kwaliteitszorg.
  • E-MAX is een sterke internationale speler in de ontwikkeling en uitwerking van aluminiumoplossingen. Daarbij staat duurzaamheid centraal, in al haar facetten. E-MAX past het ‘closed loop-principe’ toe. Een gesloten kringloop, van wieg tot wieg, zonder dat de eindproducten aan sterkte, kwaliteit of esthetiek moeten inboeten. E-MAX telt twee productielocaties. De extrusie van aluminium gebeurt in Dilsen (België), de smelterij ligt in Kerkrade (Nederland). 
Adres
Vasco
Kruishoefstraat 50
3650 Dilsen
België
Contact
Telefoon: 
+32 89 79 04 11
Fax: 
+32 89 79 05 00

Folders

Brochure nouveau radiateur design en aluminium BEAMS

Infobrochure aluminium designradiator Beams

Infobrochure nieuwe aluminium designradiator BEAMS

Meer folders van Vasco