Carports

De auto als heiligdom willen we maar al te goed beschermen. Een garage zien we tegenwoordig vaker vervangen door een carport. Een carport beschermt even goed en vraagt om een kleinere investering.
Een carport kan vlak naast de woning of er van los gekoppeld een plaats innemen, dient voor één of twee wagens en is al dan niet voorzien van een bergplaats. Ondanks het feit dat de auto nog buiten ‘slaapt’, biedt een carport een goede bescherming tegen ijs in de winter en zon in de zomer.

Ook voor jezelf: je kunt evengoed onder een carport uitstappen en droog je woning binnengaan. Het grote voordeel van de carport is dat wanneer je een natte wagen hebt, de wind de wagen weer droog blaast. In de garage levert het vocht roest op de carrosserie.  Ook om veiligheid is geen vrees voor een carport nodig. Een garage kan dan wel op slot. De carport biedt het voordeel dat een mogelijke diefstal gezien wordt.

Voor het bouwen van een carport zijn hout en metaal beschikbare materialen. In de meeste gevallen is de bouw van een carport vergunningsvrij.De auto als heiligdom willen we maar al te goed beschermen. Een garage zien we tegenwoordig vaker vervangen door een carport. Een carport beschermt even goed en vraagt om een kleinere investering.