Recticel Insulation

Recticel Insulation

Recticel Insulation: Perfect geïsoleerd van onder tot boven.

Isoleer nu met de kwaliteitsvolle isolatie van Recticel Insulation, en bespaar tot 75% energie.

Als u bouwt, bouwt u voor het leven. Daarom kiest u best voor duurzame materialen van hoge kwaliteit. Dat geldt zeker ook voor isolatie. Want goed isoleren levert u heel wat voordelen op, uw leven lang. Zo bespaart u fors op uw energiefacturen én respecteert u het milieu door minder CO2 uit te stoten. Redenen genoeg om uw woning van onder tot boven te isoleren met de topproducten van Recticel Insulation. En zo te investeren in uw toekomst én in die van uw kinderen.
Recticel Insulation draagt kwaliteit hoog in het vaandel, niet alleen wat betreft onze producten en toepassingen, maar ook wat betreft plaatsing en afwerking. Laat daarom uw isolatie plaatsen door één van onze gecertificeerde plaatsers. Deze topvaklui hebben niet alleen een theoretische en praktische opleiding gevolgd om optimaal met onze producten te werken, maar ook tonnen ervaring en eenzelfde drang naar topkwaliteit.

Meer info? Surf naar onze website: www.recticelinsulation.be

Of vul hier meteen uw gegevens in voor een gratis en vrijblijvende offerte op maat van uw bouwproject

Adres
Recticel Insulation
Zuidstraat 15
8560 Wevelgem
België
Contact
Telefoon: 
+32(0)56 43 89 43
Fax: 
+32(0)56 43 89 29
Social media

Folders

Een bikkelharde garantie voor een ultradun en veilig geïsoleerde vloer.

Bij het Powerroof concept is werkelijk alles op elkaar afgestemd: isolatieplaten (Powerroof), onderdakfolie (Rectivent), schroeven (Rectifix) en isolatietape (Rectitape). Zo bent u...

Welke isolatie moet ik gebruiken, en waar?
Wat moet ik precies isoleren?
Welke middelen werken het efficiëntst?
Welke premie kan ik ontvangen?

Een goed geïsoleerde bouwschil is de eerste en belangrijkste stap in energiezuinig renoveren. Daarom kiest u voor de hoogkwalitatieve isolatieproducten van Recticel Insulation

Meer folders van Recticel Insulation

FAQ

Zijn er specifieke tips voor wie kiest voor vloerisolatie met harde isolatieplaten?

Indien je je vloer gaat isoleren met harde isolatieplaten voorzie je boven en onder de platen altijd best een PE-folie. Dit is een unieke folie die voorkomt dat er vocht kan indringen tussen de naden van de vloerisolatie. Voor een optimaal resultaat moeten de folie en de isolatieplaten elkaar minstens 10 cm overlappen. Daarenboven is het belangrijk dat de platen goed op elkaar aansluiten, eventueel zelfs in twee lagen. Als er toch nog openingetjes overblijven in de vloerisolatie, kan je deze opspuiten met PU-schuim.

Waarom wordt Eurowall soms in twee lagen geplaatst?

Een tweelaags geplaatst systeem biedt het voordeel dat de naden van de eerste laag afgedekt worden door de tweede laag Eurowall. Het is geen verplichting om een tweelaags systeem te plaatsen, want gelukkig beschikt Eurowall reeds over een tand en groefsysteem wat de winddichtheid alleen maar ten goede komt.

Kan het kwaad als dakisolatie nat wordt?

Ja! Om ervoor te zorgen dat jouw dakisolatie 100% isoleert mag deze namelijk absoluut niet in contact komen met vocht. Een dampscherm en onderdak zijn dan ook een absolute must! Terwijl een onderdak voorkomt dat doorsijpelend vocht op de dakisolatie terecht komt, zal een dampscherm immers verhinderen dat damp uit de binnenruimtes erop gaat condenseren. Lijkt dit je allemaal wat complex? Dan hoef je niet te panikeren: bij Recticel Insulation vind je bijvoorbeeld isolatieplaten waarvan de bekleding in sommige gevallen dienst kan doen als dampscherm. Een goede raad: licht je vooraf voldoende in.

Hoe gedragen Recticel Insulation platen zich in vochtige omgevingen?

De vochtopname van Recticel isolatie is quasi onbestaand. De Recticel isolatieproducten worden in het kader van ATG controle ook getest op vochtopname. Na volledige onderdompeling onder water gedurende 24h is die wateropname beperkt tot enkele %. In de praktijk doet deze situatie zich niet voor.

Anderzijds zijn de meeste Recticel Insulation producten langs beide zijden voorzien van een bekleding welke nauwelijks of zelfs geen vocht (voorbeeld alu folie) absorbeert.

Dit maakt dat Recticel isolatieproducten vaak, zelfs bij minder gunstige weersomstandigheden, toch kunnen ingezet worden en geen bijdrage leveren aan extra vochtinsluiting in een constructie.

Welke materialen zijn er voor vloerisolatie bij nieuwbouw?

Om de vloer te isoleren bij nieuwbouw heb je twee opties: vloerisolatie in gespoten PU of harde isolatieplaten in PUR. Het voordeel van gespoten vloerisolatie is dat deze een uitvullings- én isolatielaag in één vormt, maar het nadeel is de slechtere isolatiewaarde ten opzichte van harde isolatieplaten. Daarenboven zullen de druksterkte en dikte niet overal gelijk zijn en kan je PU vloerisolatie niet zelf aanbrengen: geen echte optie dus voor de doorgewinterde doe-het-zelver. De isolatieplaten daarentegen hebben een uitstekende isolatiewaarde, een gegarandeerde druksterkte, en kan je eenvoudig zelf plaatsen.

Welke zijde van de Eurowall plaat moet naar de luchtspouw gericht worden?

De matte kant is alkaliwerend en dient tegen het binnenspouwblad geplaatst te worden. De blinkende kant wordt dus naar de luchtspouw geplaatst.

Wat is de K-waarde?

Het K-peil is het isolatiepeil van een woning of een ander gebouw

Het K-peil houdt rekening met het warmteverlies door de buitenmuren, de daken, de vloeren, de vensters ... en met de compactheid van het gebouw

Wordt vloerisolatie altijd bovenop de vloer geplaatst?

Alvorens je als doe-het-zelver begint met het plaatsen van vloerisolatie, is het natuurlijk belangrijk om te beslissen op welke manier je nu juist je vloer gaat isoleren. Je kan namelijk vloerisolatie plaatsen onder de vloerplaat, bovenop de vloerplaat, of je kan het plafond van de kruipkelder gaan isoleren. Welke methode je kiest zal vooral afhangen van jouw situatie. Het is dus geen overbodige luxe om toch even de hulp te vragen van een expert inzake vloerisolatie! Bij Recticel Insulation vind je bijvoorbeeld een ruim aanbod aan diverse soorten vloerisolatie, aangepast naargelang jouw specifieke isolatieproject.

Of vul hier meteen uw gegevens in voor een gratis en vrijblijvende offerte op maat van uw bouwproject.

Waar kan ik PUR/PIR isolatie van Recticel Insulation aankopen?

De Recticel Insulation producten zijn te koop via een net van verdelers. Onder de rubriek ‘verkoopspunten’ op onze website kan u het gewenste product en regio ingeven waarna u een lijst krijgt met alle verdeelpunten uit uw regio. Voor prijzen of een offerte kan u steeds bij hen terecht.

Of vul hier meteen uw gegevens in voor een gratis en vrijblijvende offerte op maat van uw bouwproject

Hoe zit het juist wanneer je vloerisolatie plaatst via het plafond van de kruipkelder?

Een andere mogelijkheid om je vloer te isoleren is door isolatie te plaatsen tegen het plafond van de kruipkelder. Op die manier kan de warmte van boven niet ontsnappen naar je kelder toe. Bij Recticel Insulation vind je bovendien ultradunne isolatieplaten, die tegelijkertijd over een uitstekende isolatiewaarde beschikken.Op die manier krijg je een perfecte vloerisolatie én heb je nog steeds voldoende ruimte in je kruipkelder. De isolatieplaten kunnen mechanisch rechtstreeks bevestigd worden tegen het plafond of ze kunnen bevestigd worden op een lattenwerk: super handig dus!

Hoe bereken je de hoeveelheid vloerisolatie die je nodig hebt?

Het berekenen van de hoeveelheid benodigde vloerisolatie is echt kinderspel. Je hebt immers gewoon zo veel isolatie nodig als je vloer groot is; de vloeroppervlakte in m² dus. Wil je extra vloerisolatie plaatsen in twee lagen? Dan moet je de totale vloeroppervlakte gewoon maal twee nemen. Om hachelijke situaties achteraf te voorkomen bestel je wel best een beetje meer vloerisolatie dan effectief nodig is. Wanneer er dan iets misgaat heb je toch nog een reserve achter de hand!

Wat zijn de belangrijkste tips om Recticel Insulation isolatieproducten goed te plaatsen?

· Gebruik de juiste Recticel isolatieplaat voor uw toepassing: het juiste type en het juiste formaat.

· Sla de platen droog en van de grond op, en verwerk ze droog.

· Behandel de platen voorzichtig, niet gooien, let op beschadigingen en niet aandrukken door met de voet te stoten.

· Zorg ervoor dat de ondergrond schoon, vlak, droog en gaaf is.

· Vooral bij platte daken indien nodig een luchtscherm, sluitlaag of dampremmende laag aanbrengen.

· Druk de isolatieplaten goed tegen elkaar aan.

· Steeds de platen aan het einde van de werkdag en bij regen waterdicht afdekken.

· Steeds de plaatsingsaanwijzingen op de verpakking volgen.

· Steeds de juiste bevestigingsmiddelen gebruiken.

Hebben harde isolatieplaten nog andere voordelen?

Harde isolatieplaten zijn eenvoudig aan te brengen, ook langs de binnenkant van het dak; een echte aanrader voor iedereen die graag zelf aan de slag wil gaan dus! Recticel Insulation biedt bovendien twee types platen voor dakisolatie: degene zonder afwerking of die met een gipskartonafwerking en geïntegreerd dampscherm. Bij de isolatieplaten zonder afwerking is het belangrijk dat je de naden allemaal afplakt, en uiteraard moet het geheel steeds luchtdicht worden afgewerkt. Nog een handig weetje: je hebt geen uitgebreid arsenaal aan gereedschap nodig om deze isolatieplaten te plaatsen. Zo heb je (naast de dakisolatie zelf natuurlijk) enkel bevestigingen, een handzaag, isolatietape en PU-schuim voor het opspuiten van de naden nodig.

Waarom gedeeltelijke spouwvulling met Eurowall?

Harde isolatieplaten en Eurowall in het bijzonder isoleren beter dan minerale wollen. Met Eurowall isolatie kan met een beperkte dikte de vereiste isolatiewaarde bekomen worden, waardoor met de gebruikelijke afmetingen van de buitenmuurconstructie steeds een luchtspouw behouden blijft tussen isolatie en buitenspouwblad. Hierdoor worden de functies van de spouwmuur volledig behouden.

Kan ik mijn bestaande muur langs de buitenkant met Recticel Insulation isoleren?

Absoluut! Om koudebruggen te beperken is het vooral belangrijk uw isolatie als een doorlopend isolatieschild te plaatsen. Daarom wordt het aangewezen over de ganse muuroppervlakte isolatie te plaatsen.

Daarna kan via een regelschroef de draagstructuur uitgelijnd worden. Op de draagstructuur komt de buitenafwerking. Dit kan zijn: sidings, panelen, pannen,...

Zijn er ook premies voor dakisolatie?

Die zijn er zeker en vast! Zo worden er premies voor dakisolatie gegeven vanaf een bepaalde dikte van het isolatiemateriaal. Hoe dik de dakisolatie juist moet zijn, hangt af van de isolatiewaarde van het gebruikte materiaal. Om hier meer over te weten te komen vraag je best even raad aan je isolatiefabrikant, Recticel Insulation, of kan je een kijkje nemen op de volgende websites:

Bekijk het overzicht van prijs per product

·        www.energiesparen.be

·        www.leefmilieubrussel.be

·        www.premiezoeker.be

Hoe zit het met 'overisolatie'?

De term 'isolatie' wordt in de omgangstaal niet enkel gebruikt voor 'thermische' isolatie, maar ook voor het luchtdicht afsluiten van spleten en kieren. 'Overisolatie' betekent dus het volledig luchtdicht afsluiten van een constructie, zonder rekening te houden met de noodzaak aan ventilatie van het gebouw. Wil men het binnenklimaat van een gebouw op een gezond peil houden, dan is ventilatie of verluchting noodzakelijk, ook bij 'thermisch' goed geïsoleerde constructies.
 

Welke methode hanteer je best om dakisolatie te plaatsen?

Welke methode je juist moet hanteren, hangt af van je dak (en dan vooral van het feit of het een hellend of een plat dak is). Wanneer je zelf aan de slag gaat met dakisolatie en niet goed weet waar te beginnen, kan je best raad vragen aan een professional. Een algemene regel is echter wel dat je met een doorlopend isolatieschild het beste resultaat verkrijgt. Daarom is het beter om bovenop de kepers te gaan isoleren en niet ertussen. Op die manier zijn er geen onderbrekingen en voorkom je koudebruggen. In vaktermen heet dit de sarking methode. Het Powerroof concept van Recticel Insulation leent zich hier uitstekend toe. Het is wel belangrijk dat deze werken uitgevoerd worden door een erkend plaatser. Hierdoor heb je de zekerheid dat het op een correcte manier zal worden uitgevoerd, en geniet je van een hogere premie. Daarenboven kom je ook nog in aanmerking voor belangstingvermindering. Indien je zelf je dak gaat isoleren is de premie kleiner en kan je niet genieten van de belastingvermindering.

Wat is de R-waarde van isolatie en hoe wordt de R-waarde berekend?

De R-waarde geeft het warmte-isolerend vermogen van een materiaallaag aan, vaak gebruikt als isolerende waarde van dubbelglas, muren, vloeren, daken. De R-waarde is de warmteweerstand van een materiaallaag en wordt uitgedrukt in m²K/W. Hoe groter R, hoe groter de weerstand die de warmtedoorgang ondervindt en hoe beter het materiaal isoleert.

De berekening van de R-waarde is afhankelijk van de materialen waaruit de te onderzoeken constructie bestaat. De materiaaldikte, in meter, wordt gedeeld door de λ-waarde (de warmtegeleidingscoëfficiënt). Hoe hoger de waarde, hoe beter de isolatie, een dubbel zo dikke laag heeft proportioneel ook een dubbel zo goede warmteweerstand.

De formule is R = d/λ waarbij:

R = warmteweerstand in m2 K/W

d = dikte van het materiaal in m.

λ = warmtegeleidingscoëfficiënt in W/m K

Voorbeeld: Een isolatiemateriaal met een dikte van 9 cm (= 0,09 m) en een λ-waarde van 0,024 geeft een R-waarde van 3.75 m2K/W (0,09 / 0,024)
 

Wordt je vloer dikker als je vloerisolatie plaatst?

Het is inderdaad een feit dat je vloer dikker zal worden door het plaatsen van vloerisolatie. Het is dan ook belangrijk dat je van in het begin beschikt over voldoende opbouwhoogte. Het totale pakket voor vloerisolatie bevat namelijk een draagvloer, de isolatieplaten zelf, de gewapende chape en dan nog een afwerkingslaag. Detaillering vooraf is dus héél belangrijk wanneer je vloerisolatie gaat leggen!

Wat is de U-waarde?

De U-waarde is de isolatiewaarde van een constructiedeel (bv.: dak, muur)Een U-waarde wordt uitgedrukt in W/m²K. De U-waarde van een constructiedeel geeft aan hoeveel warmte er per seconde en per vierkante meter verloren gaat als het temperatuurverschil tussen binnen en buiten 1°C is. De U is het symbool voor de warmtedoorgangscoëfficiënt. De U-waarde wordt bepaald door de verschillende materiaallagen waaruit het constructiedeel bestaat: dikte en lambda-waarde van elk materiaal.

U kan online de U-waarde berekenen.

Hoe lang duurt het alvorens mijn vloer terug belopen mag worden na het plaatsen van isolatie?

Indien je kiest voor vloerisolatie van Recticel Insulation, in de vorm van isolatieplaten, kan je de vloer onmiddellijk terug gebruiken. Daarenboven zijn de Recticel Insulation isolatieplaten voldoende groot om snel en eenvoudig een grote oppervlakte te kunnen isoleren. Het plaatsen van deze vloerisolatie zal dus geen overbodige tijd in beslag nemen tijdens het bouwproces, zodat je snel kan verdergaan met de andere werken!

Kan ik met Recticel Insulation mijn zolder isoleren?

Recticel Insulation biedt heel wat mogelijkheden voor het isoleren van uw zolder. Al onze producten beschikken over de nodige attesten om eventueel in aanmerking te komen voor premies of fiscale voordelen. Afhankelijk van de toepassing kan geopteerd worden voor Eurofloor vloerisolatie, Eurothane G binnenisolatie of Eurowall isolatie in combinatie met een afwerkingslaag. Over de verschillende mogelijkheden neemt u best contact op met Recticel Insulation.

Of vul hier meteen uw gegevens in voor een gratis en vrijblijvende offerte op maat van uw bouwproject

 

Waarom zijn sommige isolatiematerialen dikker dan andere?

Een isolatie materiaal wordt gekenmerkt door zijn fysische eigenschap, de λ-waarde. Hoe lager deze waarde, des te beter het materiaal thermisch isoleert.
Isolatiematerialen met een hogere λ-waarde moeten dus in een grotere dikte toegepast worden, wil men dezelfde thermische weerstand of isolerend vermogen bekomen als een isolatielaag met lage warmtegeleidingscoëfficiënt.

Is het afkleven van de naden van Eurowall verplicht?

Het afkleven is zeker niet verplicht, maar wel aan te raden. Op die manier wordt de winddichtheid verhoogd. Hiervoor is Rectitape isolatietape uitermate geschikt.
 

Absorbeert isolatie van Recticel Insulation water?

Alle Recticel Insulation isolatieproducten hebben een productgoedkeuring ATG/H en meestal ook een systeemgoedkeuring ATG. De producteigenschappen worden in het kader van deze goedkeuringen doorlopend gecontroleerd. PUR isolatie heeft voor meer dan 90% gesloten cellen waardoor slechts een zeer geringe wateropname mogelijk is. De waterabsorptie, gemeten na volledige onderdompeling van het schuim gedurende 24h, blijft beperkt tot 2 à 3 %. De aanwezigheid van een alu of bitumineuze bekleding op de Recticel Insulation isolatieplaten, biedt een bijkomende bescherming tegen vocht.

Wat is het E-Peil?

Het E-peil is een maat voor de energieprestatie van een woning en de vaste installaties ervan in standaardomstandigheden. Hoe lager het E-peil, hoe energiezuiniger de woning is.

 
Het E-peil hangt af van:

  •  de compactheid
  •  de thermische isolatie
  •  de luchtdichtheid
  •  de ventilatie
  •  de verwarmingsinstallatie en het systeem voor warmwatervoorziening
  •  de oriëntatie en bezonning
  •  de koelinstallatie
  •  de verlichtingsinstallatie (enkel bij kantoren en scholen) Wat is het E-Peil? 

Hoe bereken je hoeveel dakisolatie je nodig hebt?

De benodigde hoeveelheid dakisolatie berekenen is niet moeilijk. Zo hoef je enkel de oppervlakte van je dak te weten en voilà: dit moet eveneens de totale oppervlakte zijn van het isolatiemateriaal. Indien er dakramen of dakkapellen op je dak staan, kan je deze eventueel in mindering brengen. Voor de zekerheid koop je wel altijd best wat meer dakisolatie dan de werkelijke oppervlakte van je dak. Op die manier heb je zeker genoeg en zijn kleine foutjes geen ramp.
 

Kan er binnenisolatie geplaatst worden met een bepleistering?

Voor binnenisolatie kan geopteerd worden voor Eurothane G isolatie. Een PUR-plaat waar reeds een gipskartonplaat en dampscherm aanwezig is. Hierop kan dan verder geverfd en/of behangen worden. De afwerking geschiedt volgens een traditionele gipskartonplaat.

Meer faq van Recticel Insulation

Locaties

Video's

Recticel Insulation: nieuwe producten in 2014 / nouveaux produits en 2014

Fotogalerijen

Tools & Apps

Online berekening U-waarde

Main image: 
Calcul en ligne des valeurs U
Brand: 
Recticel Insulation

Nieuws

Isoleren doe je maar één keer, dus doe je het beter goed met isolatie van Recticel.
Van 26 februari tot 8 maart vindt u ons tijdens Batibouw in Paleis 5, stand 311. We verwelkomen u graag op deze nieuwe locatie met een nieuwe stand.