Easykit

Easykit

Easykit is de specialist in zelfbouwinstallaties met professionele begeleiding voor centrale verwarming, ventilatieelektriciteit, ventilatie.

 

 

Easykit Praktische Gids

 

 

Vraag je exemplaar aan

Adres
Easykit
Aarschotsesteenweg 33
3110 Rotselaar
België
Contact
Telefoon: 
016/35.25.20
Openingsuren: 
Open van dinsdag tot vrijdag,
van 9u tot 12u30, en van 13u30 tot 18u. 
Zaterdag doorlopend van 9u tot 16u.
Gesloten op maandag, zon- en feestdagen.
Social media

FAQ

Wat is het verschil tussen een relaissysteem, domotica en klassieke elektriciteit?

Klassieke elektriciteit maakt de schakelingen in de schakelaar. Dit is een zeer degelijke en duurzame werkwijze. Relaissystemen maken de schakelingen in de kast. Dit vergt veel vakkennis bij het bekabelen van de zekeringkast. Domotica maakt de schakelingen in een computer in de schakelkast. Zo kunt u sferen voor-programmeren.

Moet ik nieuwe radiatoren plaatsen als ik mijn oude CV-ketel vervang door een condensatieketel?

Een condensatieketel gaat inderdaad door zijn modulerende werking en/of sturing via buitenvoeler altijd proberen werken met een zo laag mogelijke temperatuur. Bij oudere paneelradiatoren en gietijzeren radiatoren zal die lagere temperatuur geen problemen geven. Trouwens, een condensatiegaswandketel kan - indien nodig - ook op hogere temperaturen werken. Omdat het oppervlak van de warmtewisselaar groter is dan bij een conventionele CV-ketel en omdat altijd warmte en energie wordt geput uit de recuperator-condensor, blijft het rendement altijd hoger!
Samengevat: zelfs als men een hoog temperatuursregime aanhoudt is een condensatieketel de meest ideale oplossing en uw oudere verwarmingselementen hoef je nog niet meteen te veranderen.

Mag ik thermostatische kranen op de radiatoren plaatsen in de ruimte waar de thermostaat hangt ?

Dat mag uiteraard. Al moet je er wel steeds op letten dat de thermostatische kranen uw kamerthermostaat nooit tegenspreken. Als de kranen dicht staan en uw thermostaat vraagt aan uw CV-ketel 23°C, dan zal die comfort-temperatuur nooit bereikt worden in de living. Ook is er het risico dat uw installatie een overdruk zal krijgen: om die reden plaatsen we een drukverschilventiel (meestal op de kollektoren). Dit drukverschilventiel herstelt het evenwicht tussen vertrek en retourleiding als er een verschil in druk optreedt door een gebrek aan debiet in de radiatoren.

Wanneer is een keuring (elektriciteit) verplicht?

Een huishoudelijke elektrische installatie moet in België verplicht gekeurd worden bij nieuwbouw en wanneer je een bestaande installatie grondig uitbreidt, wijzigt of verzwaart. Ook tijdelijke installaties zoals werfkasten moet je laten keuren. En sowieso is een keuring om de 25 jaar verplicht.
Bij de verkoop van woningen geldt de verplichting enkel als de elektrische installatie dateert van voor 1 oktober 1981. Pas na die datum is het Algemeen Reglement op de Elektrische Installaties (AREI) van kracht gegaan. Oude installaties zijn immers niet meer voorzien op de vele verbruikers die we vandaag op ons elektriciteitsnet aansluiten.

In mijn waterleiding hoor ik soms een geklop. Wat is de oorzaak daarvan?

Waterterugslag. Dit is het gevolg van een hydraulische schokgolf, wanneer een vloeistof in een leiding plots gestopt wordt. Dit bijvoorbeeld door een snelsluitende kraan (ééngreepsmengkraan), een elektrische klep in vaatwas of wasmachine, ... heel bruusk te sluiten.  De kracht die door de waterterugslag ontstaat is een ware explosie en kan de momentele druk tot 4x verhogen. Oplossing: drukregelaar aan de teller, sanitair expansievat, anti-shock klep, ...

Meer faq van Easykit

Locaties

Tools & Apps