Informazout

Mazout, voordeliger dan u denkt.

Iedere energie of brandstof heeft een kost. De totale kostprijs voor de verwarming van uw woning is het resultaat van de kost van de investering, het rendement van de installatie, de isolatie van de woning, het leefgedrag van de bewoners, de terugkerende kosten voor onderhoud, de huur van de meter en de gebruikte energie of brandstof. Hoe dan ook, wie voor mazout kiest, kiest voor een zuinige energie op lange termijn. Ontdek het zelf:

Adres
Informatzout vzw
Dauwstraat 12
1070 Brussel
België
Contact
Telefoon: 
078/152 150
Fax: 
02/523 97 88

FAQ

Welke premies zijn er voor mazoutketels?

Het vervangen van een oude ketel door een nieuwe condensatieketel krijgt steun van de overheid. Bekijk welke premies er zijn voor een nieuwe mazoutinstallatie. 

Wie kan mijn mazoutinstallatie onderhouden?

Je kunt een beroep doen op een MazoutExpert om de verwarmingsinstallatie volgens de regels van de kunst te plaatsen, te regelen en te controleren. Resultaat: de mazoutinstallatie blijft altijd in topvorm, klaar om jou ideale huiselijk comfort te bezorgen. Doe beroep op één van de MazoutExpert-installateurs .

Kan ik mijn mazoutfactuur gespreid betalen?

Bij mazout heb je de keuze: je kunt de verwarmingsfactuur contant in één keer betalen, of je kiest ervoor gespreid te betalen. Steeds meer mazoutverdelers bieden gespreide betaling van de stookoliefactuur aan. Bekijk welke betalingsmogelijkheid het best voor jou geschikt is. 

Hoeveel kan ik besparen door mijn oude mazoutinstallatie te vervangen door een hoogrendementsketel op mazout?

Door een oude installatie van 20 jaar of meer te vervangen door een nieuwe condensatieketel kun je tot 40% op je huidige mazoutverbruik besparen. Doe zelf de berekening met de mazoutsimulator.

Puis-je payer ma facture de mazout par mensualités?

Grâce à un nouveau cadre légal, les fournisseurs de mazout sont de plus en plus nombreux à proposer la possibilité de payer par mensualités. Pour plus d'info, regardez ce lien.

Tot 50% besparen op uw verwarmingsfactuur? Kan dat?

Ja, dat kan! Je hoeft enkel een paar juiste keuzes te maken wanneer je besluit een woning te bouwen of verbouwen. Volg onze 3 gouden regels :

1. een goede isolatie
2. een nieuwe hoogrendementsketel voor je verwarming
3. een duurzame multi-energiemix.

Bereken jouw eigen besparing via de www.halveerjeverbruik.be simulator.

Wat is het verschil tussen Mazout Normaal en Mazout Extra?

Mazout Normaal is gekend als verwarmingsgasolie met laag zwavelgehalte (0,1 %) . Dit type mazout beantwoordt aan de productspecificaties uit de Belgische norm voor 'verwarmingsgasolie Type B' NBN T 52-716

Mazout Extra noemen we ook warmingsgasolie met zeer laag zwavelgehalte (0.001%). Omdat dit type stookolie bijna geen zwavel meer bevat, zijn de SO2-emissies tijdens de verbranding bijna onbestaand.  Mazout Extra beantwoordt aan het Koninklijk Besluit van 3 oktober 2002 en de vernieuwde norm verwarmingsgasolie Type A NBN T 52-716.  

www.informazout.be

Kan ik mijn mazoutinstallatie combineren met hernieuwbare energiebronnen?

Verwarmingsinstallaties op mazout zijn nu al klaar om gebruikt te worden in combinatie met hernieuwbare technieken, zoals een zonneboiler of een warmtepomp. Deze multi-energiemix kan op termijn de broeikasgassen helpen terugdringen en helpt ook op de energiefactuur te besparen. Ontdek de mogelijkheden met hernieuwbare energie

Ben ik verplicht om mijn mazoutinstallatie te laten onderhouden?

Deze materie is geregionaliseerd in België. De reglementering leert ons dat het onderhoud van een mazoutinstallatie belangrijk en verplicht is.

Hoe kan ik mijn mazoutvoorraad meten?

Uiteraard wil je weten hoeveel mazout er nog in je reservoir aanwezig is. Afhankelijk van het soort reservoir kun je zelf perfect berekenen hoe groot je mazoutvoorraad nog is. Gebruik deze handige rekentool.
 

Moet ik mijn mazouttank laten (her)keuren?

Deze materie is geregionaliseerd in België. De wetgeving leert ons dat de keuring van een mazoutinstallatie belangrijk en verplicht is.

Waarom is verwarmen met mazout een slimme keuze?

Gewoon omdat het een kwestie van gezond verstand is. Er zijn meer voordelen aan mazout dan je op het eerste zicht zou denken: zuinig, comfortabel, veilig, milieubewust en toekomstgericht. Dus als je nog zou twijfelen : kiezen voor mazout is erg slim. En daar zijn goede redenen voor.

Superzuinig : Moderne Optimaz-elite verwarmingsketels verminderen het mazoutverbruik tot 40%, in vergelijking met oude installaties van 20 jaar of ouder.
Autonomie: Je beschikt zelf over je eigen voorraad energie. Je bepaalt zelf hoe je deze beheert en wanneer je bestelt, op het voor jou meest voordelige moment.
Veiligheid: Mazout is een zeer veilige brandstof : het is niet ontvlambaar onder 55° C en het risico op CO-vergiftiging is bijna onbestaand.
Comfort: Compacte en zeer stille installaties, makkelijk regelbare warmte, mazout bestellen wanneer je het wenst en de mogelijkheid contant of gespreid te betalen : alles in functie van jouw welzijn.
Milieubewust: Nieuwe verwarmingstechnologieën en opslagmogelijkheden, nieuwe groenere brandstofsamenstellingen : mazout trekt duidelijk de groene kaart.
Toekomstgericht: Diepgaand onderzoek om het mazoutverbruik nog te verminderen, mazout in combinatie met hernieuwbare energiebronnen en olievoorraden die groter zijn dan aanvankelijk gedacht: mazout heeft nog een mooie toekomst voor zich.

 

www.informazout.be

 

Hoe groot zijn wereldaardolievoorraden?

De (wereld)olievoorraden van mazout zijn helemaal nog niet uitgeput. Meer nog, de ramingen worden telkens weer naar boven bijgesteld. Er worden namelijk regelmatig nieuwe olievelden ontdekt en nieuwe exploitatietechnieken. Kortom, de rol van mazout is nog lang niet uitgespeeld. Deze brandstof voor de toekomst heeft nog steeds de wind in de zeilen. De wereldolievoorraad bedroeg in 2011 ruim 234.000 miljoen ton. Nog voldoende voorraden dus voor de volgende generatie !

MD: Er is nog meer dan genoeg mazout. De olievoorraden zijn nog niet uitgeput, zelfs niet voor een volgende generatie.

Keywords: voorraden, mazout, brandstof, olievoorraden, olievelden

www.informazout.be

Waarom is mazout veilig?

Er bestaat geen twijfel over: mazout is een veilige brandstof. Het ontbrandt niet onder de 55° C en er is geen ontploffingsgevaar bij normale omgevingstemperaturen. Bovendien is het risico op CO-vergiftiging verwaarloosbaar : bij slechte verbranding is de geur waarneembaar en de rook zichtbaar. Durf je mee luidop zeggen dat mazout veilig is?
 

 

Meer faq van Informazout

Locaties

Informazout

Informazout

Informazout