Eandis

Eandis

Eandis brengt dag en nacht elektriciteit en aardgas tot bij u, thuis en op het werk.

Eandis staat voor Elektriciteit, Aardgas, Netten en DIStributie. Energie is een basisbehoefte voor iedereen. Wij brengen, met aandacht voor mens en omgeving, dag en nacht elektriciteit en aardgas op een betrouwbare en veilige manier tot bij elke klant in ons werkingsgebied. Vanuit maatschappelijke opdracht bevordere Eandis het zuinig gebruik van energie en organiseren ze de energielevering bij mensen met betaalmoeilijkheden.

Eandis heeft een aantal verschillende activiteiten:

Meer over de activiteiten van Eandis.

 

Adres
Eandis
Brusselsesteenweg 199
9090 Melle
België
Contact
Telefoon: 
078 35 35 34
Fax: 
09/263.43.3
Openingsuren: 
Het algemeen nummer is bereikbaar op werkdagen van 8 tot 20 uur en op zaterdag van 9 tot 13 uur.
Social media

Folders

Hoeveel elektriciteit verbruikt uw oude diepvriezer? En de computer die de hele dag aan staat? En die droogkast, is dat nu echt zo’n energievreter? Het elektriciteitsverbruik per...
Tips om jarenlang geld te besparen en gezond te wonen.
Hoe vraagt u een aardgasaansluiting aan?
Via een budgetmeter voor elektriciteit krijgt u stroom van Eandis. Uw budgetmeter werkt met een kaart die u kunt herladen. U betaalt dus vooraf een bepaald bedrag. Daarna kunt u...
In een vrije energiemarkt zijn verschillende marktspelers actief op de weg tussen de producent en de eindgebruiker. Wettelijk moet de activiteit ‘energie verkopen’ losstaan van de...
Via een budgetmeter voor aardgas krijgt u aardgas van Eandis. Uw budgetmeter werkt met een kaart die u kunt herladen. U betaalt dus vooraf een bepaald bedrag. Daarna kunt u aardgas...
Energiezuinig verbouwen, dat wil toch iedereen. Is uw oude verwarmingsketel aan vervanging toe? Of staat de vervanging van individuele kachels door centrale verwarming op de planning?...
Meer folders van Eandis

FAQ

Wat is een budgetmeter?

Een budgetmeter laat toe het energieverbruik (van elektriciteit of aardgas) via een systeem van voorafbetalingen op te volgen.

Het systeem werkt met een oplaadbare kaart, die het best is te vergelijken met een protonkaart óf met een prepaidkaart van een gsm. De klant laadt de kaart op voorhand op. Hij kan dan, na het inbrengen van de kaart in de budgetmeter, voor het opgeladen bedrag elektriciteit of aardgas verbruiken.

Voor elke meter heeft de klant een aparte oplaadkaart. De oplaadkaarten van elektriciteit en aardgas onderscheiden zich in kleur. De blauwe oplaadkaart is voor elektriciteit en de gele oplaadkaart voor aardgas.

Lees hierover meer op onze site in de rubriek Budgetmeter.

Hoe kan men een REG-premie aanvragen?

U kunt een premie aanvragen door een ingevuld aanvraagformulier, samen met de gevraagde documenten, op te sturen naar de REG-dienst, postbus 50, 9700 Oudenaarde of te faxen naar 09 263 48 56.

De snelste manier is een elektronische aanvraag invullen.

Kan ik mijn woning aansluiten op het aardgasnet?

Voor wie bouwt of verbouwt is het belangrijk om tijdig over alle nodige informatie te beschikken. Want een goede planning verhoogt de kansen op een geslaagd project. De energievoorziening in de woning is daarbij een belangrijk element.

Je distributienetbeheerder werkt constant aan de uitbreiding van de distributienetten voor elektriciteit en aardgas en beschikt daardoor over de meest actuele informatie. Een overzicht van de netuitbreidingen is online beschikbaar in onze rubriek Aansluitbaarheid.

Met wie moet ik contact opnemen als ik verhuis naar een woning die nog niet aangesloten is op het net?

Als je verhuist naar een nieuwe woning waarin er nog geen aansluiting is, moet je eerst bij de netbeheerder van je nieuwe woonplaats een aansluiting op het net aanvragen. Op basis van de postcode kun je opzoeken wie je netbeheerder is. Je kunt die informatie ook telefonisch opvragen op 078 35 35 34.

Meer faq van Eandis