Zonneboiler

Een zonneboiler gebruikt zonne-energie om warm water te produceren. Op jaarbasis komt dat gemiddeld op de helft van het te verwarmen water neer. Er zijn ook combisystemen die warm water leveren voor vloerverwarming. Voor een ideale opbrengst moeten de collectoren tussen zuidoost en zuidwest gericht zijn, onder een hoek van 20 tot 60°. Schaduwen van bijvoorbeeld bomen of omliggende gebouwen verstoren de opbrengst van een zonneboiler.

Kies een zonneboiler die afgestemd is op het warmwaterverbruik: een dekkingsgraad van 50 procent  is het meest rendabel.  Voorzie per vierkante meter vlakkeplaatcollector minstens 40 liter boilerinhoud en per vierkante meter buiscollector minstens 55 liter boilerinhoud. Geef de voorkeur aan een installateur met certificaat van bekwaamheid of een installatiebedrijf met Quest-kwaliteitslabel.

De gemiddelde kostprijs van een zonneboiler voor een gezin met vier personen bedraagt 4.250 euro, inclusief 6 procent BTW voor een woning ouder dan 5 jaar. De installatiekosten bedragen gemiddeld 800 euro. Daartegenover staat dat de jaarlijkse kosten voor het verwarmen van water nog maar de helft van vroeger zijn.

 
 

Folders

Waarom Vaillant? Omdat zuinigheid en comfort in een compacte oplossing bestaat

Van condensatieketel tot
warmtepomp en meer...

Waarom Vaillant? Omdat we voor elke woning een geschikte condensatieketel hebben

Waarom Vaillant? Opdat u maximaal van zonne-energie zou kunnen profiteren!

Waarom Vaillant? Omdat we efficiënt de warmte uit de natuur gebruiken

More publications from zonneboiler

Merken

Logo Valillant

Reken op meer dan 140 jaar ervaring

logo Facq

Aan uw zijde sinds 1880

logo Daikin

Daikin Belux is dé specialist voor ideale verwarmingscomfort.

More brands from zonneboiler