BIK Woningen

Logo BIK woningen
BIK Woningen is meer dan 40 jaar gespecialiseerd in traditionele woningbouw. BIK combineert het gemak van ‘sleutel-op-de-deur’ bouwen met vrijheden van bouwen met architect en afzonderlijke aannemers.
 
Diensten:
 
Adres
BIK Woningen
Bergensesteenweg 704a
1600 Sint-Pieters-Leeuw
België
Contact
Telefoon: 
02 334 05 11
Fax: 
02 378 27 08
Openingsuren: 
Onze toonzaal is te bezichtigen 7 op 7: 
Maandag t.e.m. vrijdag van 09.00 tot 12.30 en van 13.00 tot 17.00
Zaterdag en zondag van 14.00 tot 18.00
Social media

FAQ

Biedt BIK enkel ‘typewoningen’ aan of kunnen klanten zelf het ontwerp bepalen?

Een architect begeleidt u altijd in het ontwerp van uw woning. Dit kan op basis van voorbeeldplannen van BIK of volledig op maat van uw wensen. Uiteraard heeft elke bouwfirma wel zijn eigen bouwmethode en technieken en werkt men met een bepaalde gamma van materialen, simpelweg omdat dit resulteert in een meer voordelige kostprijs. Dit betekent echter niet dat al onze woningen exacte kopieën van elkaar zijn. Zo is het perfect mogelijk uw woning volledig op maat te ontwerpen of bestaande plannen als basis te nemen en helemaal te personaliseren.

Welke garanties krijg ik als klant? Hoe weet ik van tevoren of de kwaliteit in orde is?

Vanaf de start van werken wordt iedere woning opgevolgd en gecoördineerd door een werfleider. Hij/zij staat in voor het vlot verloop van de werken en de controle van de kwaliteit. BIK werkt samen met de beste aannemers omdat we enkel op deze manier de kwaliteit van de uitvoering kunnen garanderen.

Belangrijk om te weten is dat de bouwbedrijven zich aan de Wet Breyne dienen te houden.

Deze wet biedt de bouwer van een woning, maar ook de koper van een huis op plan, juridische bescherming op verschillende vlakken. De voordelen en garanties voor de koper/bouwer zijn onder meer:

  • een voorschot van maximaal 5% van de bouwkost
  • vaste betalingstermijnen
  • vaste bouwkost
  • de oplevering gebeurt verplicht in 2 fasen: een voorlopige en een definitieve, waar minimum 1 jaar tussen moet liggen
  • een verplichte waarborg

BIK Woningen is al meer dan 40 jaar actief als bouwbedrijf, met meer dan 6.000 opgeleverde woningen. De cijfers spreken voor zich!

Welke andere diensten biedt BIK aan?

- Traditionele woningbouw op maat
- Woonprojecten, kant-en-klare woningen
- Realisatie van appartementen, ook als investering
- Grote renovaties en uitbreidingswerken

Hoe snel wordt een traditionele woning door BIK gebouwd?

Er verlopen gemiddeld 10 à 12 maanden tussen de eerste spadesteek en een afgewerkte woning. Dit is aanzienlijk korter dan wanneer u zelf met afzonderlijke aannemers bouwt. BIK treedt op als bouwcoördinator. Door de jarenlange ervaring en specialisatie in één bouwmethode – traditioneel metselwerk – kunnen we er perfect voor zorgen dat alle fases van de uitvoering perfect elkaar opvolgen.

Waarom zou ik voor BIK kiezen ten opzichte van andere sleutel-op-de-deur firma’s?

Wil u sleutel-op-de-deur bouwen? Dan bent u bij BIK Woningen aan het juiste adres. BIK Woningen staat synoniem voor betaalbaar en energiezuinig bouwen.

Daarnaast zijn er nog andere voordelen:

BIK behoort tot top 5 spelers op de markt in het segment sleutel-op-de-deur.
- De firma heeft 40 jaar ervaring, met meer dan 6000 opgeleverde woningen 
- Wij bouwen uw woning volledig op maat
- Ontwerp door onze creatieve cel of door uw architect 
- Persoonlijk lastenboek uitgewerkt volgens uw wensen en budget
- We bouwen op uw grond of op één van onze gronden
- Eigen toonzaal open 7 dagen op 7
- Elke zondag is er een kijkwoning van BIK open
- BIK stelt voor u een energiebesparend pakket samen
- U krijgt een gratis iPad met een app om uw werf overal en op ieder moment te kunnen volgen

Wat zijn de voordelen van sleutel-op-de-deur bouwen?

Kandidaat-bouwers hebben vaak weinig tijd om zich bezig te houden met hun bouwproject. Niet iedereen heeft ervaring met bouw om zelf aannemer(s) te zoeken, offertes te vergelijken, calculaties te doen en werkzaamheden te coördineren. Bovendien is er wetgeving waaraan voldaan moet worden zoals bijvoorbeeld de EPB normen. BIK Woningen neemt het bouwproces volledig in eigen handen: van plannen en het ontwerp tot ruwbouw en de afwerking.

Wat zijn de ‘conceptwoningen’ van BIK?

De laatste jaren merken we in de huidige woningmarkt een enorm tekort aan betaalbare woningen. Daarom heeft het BIK Woningen zijn focus hierop gelegd. In onze zoektocht naar nieuwe bouwtechnieken, bouwvormen, design van woningen, energiezuinige toepassingen, enz. is een aantal concepten geboren: aantrekkelijke, goed doordachte en betaalbare woonvormen.

Conceptoningen van BIK zijn een 20-tal woningen die te koop zijn vanaf € 100.000 (excl. grond en BTW). Deze doordachte woonconcepten bieden een optimale indeling en een maximale benutting van de bouwoppervlaktes zonder in te boeten aan de gekende BIK-kwaliteiten. Ze zijn niet alleen betaalbaar door hun kostprijs, ook nadien (indirecte betaalbaarheid) bespaart u heel wat centen doordat de energiefactuur bijzonder gunstig uitvalt, dankzij hun lage K en E-peil.

Ik zou graag willen bouwen maar heb nog geen bouwgrond…

We hebben meer dan 300 percelen bouwgrond in ons portefeuille en we helpen u graag een perceel te vinden voor het bouwen van uw woning. U kunt ook bouwen op één van de beschikbare percelen in één van onze verkavelingen. Wilt u liever snel verhuizen? Vaak hebben we ruwbouw winddichte woningen beschikbaar waarin u enkel nog de afwerking moet kiezen.

Wat krijg ik bij BIK precies voor mijn geld?

Zowel de totaalprijs als de uitvoeringstermijn worden contractueel vastgelegd vóór aanvang van de werken. In uw uitvoeringslastenboek staat precies omschreven wat voorzien is in de aanneming. Op deze manier krijgt u geen (onaangename) verassingen achteraf. 

Ik heb gehoord dat men bij BIK een gratis iPad krijgt, wat is de bedoeling van deze actie?

Communicatie is iets waarvoor bouwbedrijven dikwijls een ‘onvoldoende’ van klanten krijgen. BIK wil dit anders aanpakken. Wie met ons bouwt, krijgt een gratis iPad met de ‘Home Planner’ app. Met deze app kunt u uw bouwwerf altijd en overal volgen: alle updates, nuttige info en documentatie zijn er te vinden. Wordt de planning bijvoorbeeld aangepast, of maakt uw werfleider nieuwe foto’s van de vooruitgang van de bouw, dan krijgt u deze updates automatisch in op uw iPad te zien.

Meer faq van BIK Woningen

Locaties

Fotogalerijen

Tools & Apps